Bonié Créam, gizemli bir dokunuş ve ipeksi bir cilt için kadınların vazgeçilmez dostu..

Uyarı:Sitemizdeki tüm bilgiler, sadece bilgi amaçlıdır. Tıbbi bir öneri yerine geçmez. Herhangi bir hastalığın tedavisi için bu bilgiler kullanılamaz. Lütfen ürünleri kullanmadan önce kutudan çıkan kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun ve beklenmeyen bir etki görüldüğü takdirde lütfen doktorunuza başvurun. |
İçeriği Nedir?
Çinko Oksit; Bariyer oluşturucu etkisi sayesinde cildi idrar, dışkı ve bezin temasından kaynaklanan tahrişler gibi zararlı dış etkenlere karşı izole eder.
EMU ( Deve Kuşu Yağı); Eski Mısır, Roma ve Afrika kültürlerinde devekuşu yağı, 3000 seneden beri kozmetikten ağrıların giderilmesine kadar birçok alanda kullanılıyordu. Tarihi kaynaklar devekuşu yağının milattan önceki devirlerde de yaygın bir şekilde kullanıldığını belirtiyorlar. Öyle ki M.S.1.yy'da yaşamış olan Romalı filozof Pliney devekuşu yağının faydaları üzerine yazılar yazmıştır.
21. yy'da devekuşu yağının Omega-6&Omega-9 yağ asitlerini içerdiğini biliyoruz. Bu temel asitler hücre zarlarının gelişmesine, vücudun daha etkin besin kullanımına çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Ayrıca her ikisinde de cilt nemlendirici özellik bulunmaktadır. Devekuşu yağı moleküler büyüklük olarak insan yağıyla aynı olduğundan vücut tarafından absorbe edilmesi çok kolaydır. Özellikle gelişmiş toplumlarda sağlık amaçlı kullanılmaktadır.
Daha güçlü kaslar: Devekuşu yağı ile kaslara günlük masaj yapılarak kas ağırlıklarının arttığı ve kasların geliştiği tespit edilmiştir. Bu nedenle kaslardaki zedelenmelerde kas zayıflıklarında kullanılmaktadır. Özellikle sporcuların yaralanması sonucuda oluşan kas ağrıları için birebirdir.
Kuru ciltler: Kuru cilt vücudun temel yağ asidini kaybetmesinin bir sonucudur. Cilde devekuşu yağı uygulayarak cildinizin daha yumuşak ve pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz. Devekuşu yağı başağrıları, sinüs, tansiyon gibi hastalıklarda da faydalı bir şekilde kullanılmaktadır. Devekuşu yağı ayrıca rahatlatıcı özelliği de bulunmaktadır.
Yağın Faydalı Olduğu Durumlar:
- Güneş Yanığı
- Su toplama
- Kuru ciltler
- Sedef Hastalığı
- Deri kesilmeleri
- Yatak Ağrıları
- Deri Yanmaları
- Kas Ağrıları
- Deri Sıyrıkları
Panthenol ( Provitamin B5)
Cildi nemlendirme özelliğine sahip bir vitamin. Ciltte yeni hücrelerin gelişmesinde önemli bir etken. Güneş ışınlarının neden olduğu kızarıklıkları gideriyor, güneşe maruz kalan saç tellerinin kırılıp kurumasını önlüyor. Provitamin B5 en çok tahıllar, yumurta sarısı, mantar, baklagiller, karnabahar ve patateste bulunuyor.
Propolis ( Arı Poleni)
Arı poleni renk, şekil ve içeriği bakımından farklılık gösterir. Renkleri genellikle sarı olmakla birlikte pembe, kırmızı, mor, eflatun, siyah v.s. olabilir.
Arı polenindeki aktif madde içeriği bitki türüne, yetişme koşullarına, yer ve toprak karekterine göre değişir. Fakat arılar yanlızca en değerli olanları toplarlar. Polende ortalama %25 oranında protein vardır. Bu protein içinde insan vücudu için gerekli olan temel aminoasitlerin tamamı bulunur. Demir, bakır, kalsiyum, potasyum, fosfor, sodyum, magnezyum, iyot polende varlığı tesbit edilen elementlerden bazılarıdır. Polende bulunan iz elementler ise alüminyum, nikel, titanyum, çinko, manganez, bor ve baryumdur. Arı poleni vitamin bakımından zengindir. Bu vitaminler B1,B2,B3,B4,B5,B6,B7,B8,B9,B12,A,B,C,E'dir. Polende vitamin H'nin varlığı rus araştırmacı deriatrin ve soirich tarafından açıklanmıştır.
Arı poleni enzim ve CO-ENCİM'de çok zengindir. Ayrıca içeriğinde bilim adamlarının henüz analiz edip izole edemedikleri maddeler bulunmaktadır. Arı poleninin bu kadar etkin olmasında bu maddelerin büyük payı olduğuna inanılmaktadır.
Papatya Ekstratı
Gaz birikiminde, ishalde, deri döküntülerinde, mide rahatsızlıklarında
ve balgamlanmalarda yardım eder. Ayrıca, adet görme aksaklıklarında,
adet görememe hallerinde ve daha başka nitelikteki, dölyatağı (rahim)
şikayetlerinde, uykusuzluk, testis iltihabı, yüksek ateş, yara ve
diş ağrılarında yardımcı olabilir. Papatya, terletici, sakinleştirici
ve kramp çözücü etkilere sahip olmasının yanı sıra, her tür iltihaplanmalarda
ve özellikle mukoza iltihaplarında dezenfeksiyon ve iltihap kurutucu
olarak kullanılabilir. Göz ve gözkapağı iltihaplarında, kaşıntılı
ve akıntılı deri döküntülerinde dıştan kompres ve yıkama olarak,
diş ağrısında gargara olarak ve ayrıca yaraların yıkanmasında kullanılır.
Vitamin E
Vitamin E, E VİTAMİNİ olarak da bilinir, öncelikle bazı bitkisel
yağlarda (örn. buğday tohumözü yağı) bulunan ve yağda çözünen bileşik,
1922'de bulunan vitamin E saf haliyle 1936'da elde edilmiş, kimyasal
yapısı 1938 de belirlenmiştir, Daha sonra vitamin E'ye benzer etki
gösteren ve tokoferol olarak bilinen bir dizi bileşik de elde edilmiştir.
Hayvanlarla yapılan deneyler sonucunda vitamin E'nin kas distrofisi
ve kendiliğinden düşük gibi bazı hastalık ve bozuklukların tedavisinde
kullanılabileceği anlaşılmıştır. Ayrıca canlı dokularla zarların
yükseltgenme sonucunda yıkılmasını engelleyerek yaşam süresini uzatabileceği
de düşünülmektedir. Tokoferoller özellikle yükseltgenmeyi önleyerek
bitkisel yağların bozulmasını geciktirmek amacıyla kullanılır.
Vitamin E eksikliği, vücutta dokularda yükseltgenme süreçlerini
ketleyerek işlev gören vitamin E'nin besinlerle yeterince alınmaması
sonucunda ortaya çıkan bozukluk.
Vitamin E başta tahıllar ve bitkisel yağlar olmak üzere yiyeceklerin
çoğunda bulunur. Bu nedenle vitamin E eksikliği yalnız beslenme
bozukluğundan kaynaklanmaz; insanda eksiklik nedeniyle ortaya çıkan
belirtiler de kesin olarak anlaşılmamıştır.
Hayvanlarla yapılan deneylerde vitamin E eksikliği belirtileri türden
türe değişir. Olgun dişi farelerde düşük, erkek farede sperma yapan
dokuların dejenerasyonu nedeniyle kısırlık, tavşan ve kobaylarda
akut kas distrofisi, civcivlerde damarlarda yapı bozuklukları ve
kaslarda güçsüzlük, maymunlarda kansızlık görülür.
Vücudun bütün dokularında vardır; karaciğerde depo edilir. Kaynakları
bitkisel yağların çoğu, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık,
yeşil yapraklı sebzeler, elma, havuç, yumurta ve tahıllardır. Antioloidon
özelliğinden dolayı, üreme görevlerinin normal şekilde gerçekleşmesine
yardımcı olur. Kanser oluşum riskini azaltır. Gözde güneş ışınlarının
olumsuz etkisini azaltarak, katarakt oluşumunu geciktirir. Hücre
zarının ve duvarının normal görevini yapmasına yardım eder. E vitamini
eksikliğinde kas yorgunluğu ve zayıflaması oluşur. Fazlalığı ise
hipertansiyon ve bağırsak kramplarına yol açabilir.
Hücrelerin daha uzun yaşamasını ve yenilenmesini sağlayan E vitamini,
vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasına yardım eder. Yaşlanmaya
karşı en etkin vitaminlerden biri olan E vitamini, kalp rahatsızlıklarına
karşı etkin koruma sağlar, ayrıca cildin elastikiyetini de korur.
Genellikle bitkisel yağlar, yağlı meyveler, çikolata ve işlenmemiş
tahıllarda bulunur. 100 gr mısırözü yağında 133 mg E vitamini bulunur.
Evening Price ( Çuha Çiçeği Yağı)
Çuha Çiçeği (Oenethera biennis) çeşitli alt türleri olan önemli
bir bitkidir. Kuzey Amerika ve Avrupa'da yetişir. Bitki ve kökü
eskiden beri tedavi amaçlı kullanılmıştır. Bununla beraber tohumundan
elde edilen ve Gamma-Linolenik Asit (GLA) içeren yağının kullanımı
yenidir. Çuha çiçeği yağı, tohumlarının preslenmesi sonucu elde
edilmiş tamamen doğal bir üründür. % 9 oranında Gamma -Linolenik
Asit (GLA), % 0,72 oranında omega-6 (Cis-Linoleik Asit), % 8 oranında
omega-9 (Cis-Oleik Asit), potasyum ve magnezyum içerir. GLA önemli
yağ asitlerinden biridir.
GLA sağlık için gereklidir çünkü vücuttaki bütün organları kontrol eden ve hormonlara benzer etki gösteren bileşiklerin (Prostoglandin-PGS) üretiminde kullanılır. Bu bileşikler özellikle kalp, dolaşım, deri ve savunma sisteminde etkilidir. Ek olarak, GLA hücre zarının (cell membrane) önemli bir bileşenidir.
Bazı yiyecekler, temel yağ asitleri metabolizmasıyla ilgili enzimleri
engeller. Aşağıda belirtilen durumlarda veya hastalıklarda da delta-6-desaturaz
denen enzimin etkisi azalmaktadır. Bu enzim (delta-6-desaturaz),
beslenme yoluyla alınan linoleik asidin (LA), gamma-linolenik aside
(GLA) dönüşmesini sağlayan önemli bir enzimdir.
Doymuş yağlardan zengin diyet (Aşırı hayvansal yağ kullanımı)
Kolesterolden zengin diyet (Aşırı proteinli yiyecek tüketimi)
Aşırı alkol alımı
Çinko eksikliği
Stres, umutsuzluk ve çaresizlik duyguları (Stres hormonu Cortisol
düzeyini artırır.)
Viral enfeksiyonlar (Bulaşıcı hastalıklar)
Radyasyon
Kanser
Yaşlılık
Şeker hastalığı
MS hastalığı
GLA vücutta bir dizi reaksiyonla Prostaglandin 'e (PGE1) dönüştürülür.
Prostaglandin' ler hücre fonksiyonlarının düzenlenmesinde hayati
öneme haizdir. Hormonlara benzerler fakat etkileri daha bölgesel
ve ömürleri daha kısadır. Yukarıdaki durumlarda dışardan (beslenme
yoluyla) GLA alınması hem vücudun GLA gereksinimini karşılar hem
de eğer varsa besin alerjisi belirtilerini de azaltabilir.
Çuha Çiçeği Yağı 'nın Faydaları ve Kullanım Alanları:
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Bayanların özel günlerindeki baş ve karın ağrılarının (PMS ağrıları
ve mensturel kramplar) giderilmesine yardım eder.
Hanımlardaki adet düzensizliklerinin giderilmesinde faydalı olabilir.
Menopoz semptomlarını azaltıcı etkisi vardır.
Egzema ve sedef hastalarının ciltlerini sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya
yardımcı olabilir.
Çinko (mineral) ile birlikte alındığında ergenlik sivilcelerini
(Akne) iyileştirebilir.
Aşırı alkol ve sigara kullanımı sonucu oluşan toksik (zehirli) etkileri
azaltır.(Anti-oksidant etki)
Yaşlılık etkilerinin geciktirilmesine faydalıdır. (Anti-aging etki)
Romatizma ve mafsal (eklem) iltihabı ağrılarının azaltılmasına yardımcı
olabilir.
Kireçlenme sonucu meydana gelen bel, sırt, diz, omuz ve boyun ağrılarınaa
karşı faydalı olabilir.
Yorgunluğu azaltmak ve çalışma isteğinizi artırmak için yararlıdır.
Güçsüz ve kırılgan tırnakları güçlendirir. MS (Multiple Sclerosis)
hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya faydalıdır.



